Ruzie voor beginners

Ruzie voorbeginners

Ruzie bederft veel, volgens de één. De ander vindt een ruzie op zijn tijd een teken van een gezonde relatie. En maakt dus regelmatig ruzie. Of zou juist graag wat vaker ruzie maken. Over ruzie gesproken, bijna iedereen weet wel iemand aan te wijzen die hij liever uit de weg gaat: ‘die heeft zo’n kort lontje!’

Heb jij iets met ruzie, of je dat nu wilt of niet? Vraag je je af waarom je soms opeens midden in een ruzie zit, zonder dat je weet hoe dat zo kwam? En lukt het je vervolgens niet om bij te sturen? Lijkt een ruzie oneindig voort te slepen en wil je de spiraal doorbreken? Of zou je juist vaker ruzie willen maken? Kortom, ben je het zat? Dan is het tijd voor een Ruzie voor Beginners: coaching of een workshop  in het maken van ruzie.

Handleiding Ruzie voor beginners

Ruziecoach Erwin Wesseling, eigenaar Win-trainingen, heeft zijn aanpak gebaseerd naar voorbeeld van een kookboek. ‘Ik zie ruzie als een maaltijd, die je bereidt met verschillende ingrediënten en recepten. Wil je meer grip krijgen op jouw ruziemaken, dan is het goed om inzicht te krijgen in alle onderdelen – in al je ruzievaardigheden – en vervolgens stap voor stap te werk te gaan. Al doende leer je hoe je beter ruzie maakt of, desgewenst, hoe je ruzie voorkomt.

Ruzie voor beginners is leidraad in zowel onze 1 op 1 ruziecoaching als de workshops Ruzie voor beginners. In beide werken we met oefeningen vanuit de praktijk en het gedachtegoed van Marshall Rosenberg, Geweldloze communicatie.

Als je meer wilt weten, neem dan contact met me op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *